Yoga nidra: de ideale manier van ontspanning

Waarschijnlijk heb je wel al van yoga gehoord, maar misschien is yoga nidra totaal vreemd voor je. Als dat het geval is, dan is het de moeite waard om te ontdekken. Yoga nidra zorgt ervoor dat je lichaam helemaal tot rust komt, maar heeft daarnaast nog tal van andere voordelen!

Yoga nidra is goed voor je gezondheid

In ons dagelijks leven krijgen we te maken met veel stressmomenten, dit komt omdat er steeds meer druk op ons wordt gelegd. De ideale manier om volledig te ontspannen is door yoga nidra te beoefenen. Doordat jij je ontspannen voelt, zal ook je bloeddruk en hartslag dalen en dat is goed voor je gezondheid.

Yoga nidra helpt je met slaapproblemen

Vind jij het moeilijk om in slaap te vallen? Dan kan het helpen om yoga nidra te beoefenen, voordat je gaat slapen. Nadat je yoga nidra beoefend hebt zal je je zo ontspannen voelen, dat je in slaap zal vallen als een blok. Gedaan met die vervelende slaapproblemen en dat is positief voor je gezondheid én je productiviteit! Yoga nidra is ook handig om toe te passen tijdens een werkpauze of gewoon op een moment dat je er nood aan hebt. Als je dan toch een aantal dagen slecht geslapen hebt, dan kan dit je helpen om terug meer energie te krijgen.

Yoga nidra verandert je ingesteldheid

Er is nog een heel belangrijk voordeel van yoga nidra: het verandert je mindset. Als je regelmatig yoga nidra beoefent, dan zal je kalmer in het leven staan. Hierdoor leer je meer genieten van de dingen rond je heen. Bovendien leer je tijdens yoga nidra ook om positieve intenties te uiten. Na een tijdje zal dit een gewoonte worden, waardoor je positiever in het leven zal staan.

Geef een reactie