Hoe richt je een eigen sportclub op?

Tegenwoordig hebben erg veel mensen de droom om ooit een eigen sportclub op te richten. In veel gevallen gaat dit om een fitnessclub. Fitness is sinds een aantal jaar dan ook ontzettend populair. Als je een fitnessclub op zet, is de kans van slagen groot. Daarnaast zijn er nog talloze andere sportclubs die succesvol kunnen worden. Sporten is immers belangrijker dan ooit. Dit komt voornamelijk doordat iedereen er de laatste jaren goed uit wilt zien. Echter speelt gezondheid ook een grote rol. Steeds meer mensen worden zich namelijk bewust van hun gezondheid. Hierdoor neemt het aantal sporters en gezonde eters steeds meer toe. De combinatie van deze twee, maakt het mogelijk om zelf een eigen succesvolle sportclub op te richten. Helaas is het niet voor iedereen helemaal duidelijk waar je dan eigenlijk moet beginnen. Dit is niets om je voor te schamen, het is immers niet makkelijk om voor jezelf te beginnen. 

Waar moet ik beginnen?

Allereerst moet je een concept bedenken. Wanneer je een goed concept hebt, is de kans van slagen groot. Denk bijvoorbeeld eens aan een eigen sportschool. In iedere plaats zijn er talloze verschillende sportscholen. Zorg jij voor een nieuw en uniek concept? Dan is de de kans groot dat er veel aandacht gaat naar de nieuwe sportschool. Hierdoor zullen meerdere bezoekers zich aanmelden bij de sportschool. Een voorbeeld van zo’n concept is een sportschool met een gratis sauna. Sportscholen met een gratis sauna, worden in bijna alle gevallen populair. Daarnaast kun je aparte openingstijden hanteren. De meeste sportscholen gaan pas open om 9 uur ‘s ochtends, terwijl er veel mensen graag voor hun werk  zouden willen gaan sporten. Kies je ervoor om met jouw sportschool al om 6 uur open te gaan? Dan is de kans groot dat de mensen die vroeg willen sporten, zich bij jouw sportschool aansluiten. 

Het vinden van een goede locatie

Wanneer je het concept hebt bedacht, kun je eens kijken of je een goede locatie voor jouw sportschool kunt vinden. Je moet er rekening mee houden dat deze locatie niet alleen ruimte heeft voor het opstellen van de sporttoestellen. Er moeten namelijk ook kleedkamers in de sportschool aangebracht worden. Een goede kleedkamerinrichting is ontzettend belangrijk. Toch zijn er nog steeds meerdere sportschoolhouders die dit onderschatten. Echter kan het zo zijn dat er mensen de sportschool verlaten doordat zij de kleedkamers niet prettig vinden. Dit moet je als beginnende sportschoolhouder altijd zien te voorkomen. 

Zorg dat de prijs aansluit bij de kwaliteit van jouw sportclub

Je kunt een sportclub op verschillende manieren op de markt zetten. Zo kun je kiezen voor een high-end sportclub. Echter is het in dit geval wel van belang dat alles top geregeld is. Mensen houden niet van het idee dat zij te veel betalen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle faciliteiten goed geregeld zijn. Daarnaast is het voor veel mensen van belang dat de sportclub schoon en fris is. Bespaar dus niet op schoonmaak kosten, dit geldt voor zowel een goedkopere sportclub als de duurdere variant. 

Geef een reactie